Kan man dø to gange?

15/01/2023 0 Af Claire Muus

Skrevet d. 2 juli, 2020

Kan man dø to gange? Når man først er død, kan man så dø igen?

Jeg lå ude i haven og så på billeder af Damian og kom så til at tænke på denne sætning: “de døde dør 2 gange. På deres dødsdag og igen, den dag vi ikke længere taler om dem.” Med det samme tænkte jeg “bare rolig, Damie skat. Du kommer ikke til at dø igen”.

Det er forunderligt, hvordan minderne om de døde stadig kan leve, når de ikke er her mere. At det faktisk er muligt at leve med og omfavne de minder man har om dem, helt indtil den dag, man ikke selv er her længere. Det er bare op til de levende, om de døde skal mindes og hvor meget. Det er ikke tit længere, at jeg hører Damians navn blive sagt højt fra venner, men når det sker, pibler alle de små, dejlige og glade sommerfugle frem i min mave. At høre hans navn fra andres læber, er bare noget helt særligt. Hvor er jeg taknemmelig for dem, som stadig snakker om Damian. De gør det muligt for mig og os der stadig ønsker ham i vores liv, at bære hans minder med os❤️