Godnat min skat

marts 13, 2021 0 Af Claire Camilla Muus

Skrevet d. 25 juli 2018, kl. 20.17

Godnat min skat – et minde

– “Nu skal vi have ryddet op skat, så du kan komme i seng. Først rydde op, så børste tænder og SÅ i seng.”

(mig til Mac) – “Skaaaaat? (bebe) vil du ikke nok børste hans tænder igen i aften????”

Far og dig børster tænder, og enten giver far dig natteble på eller så gør jeg. Imens far børster dine tænder, gør jeg klar inde på dit værelse ved at ryste dynen, lægge bamserne ordentligt og hente et glas vand til dig. Og så kommer du ellers løbende ind til mig på dit værelse og selv vil slukke det store lys derinde.

I dine sidste par måneder, elskede du at du fik lov at “lukke ned” i stuen og i køkkenet. Så susede du rundt til alle stikkontakterne og sukkede for lyset. Vi går alle tre ind på dit værelse.

Du er i mine arme og rækker så ud efter far, for ham vil du også sige godnat til. I krammer – først til den ene side, så til den anden side og til slut giver I hinanden møsser, hvorefter du rækker ud efter mig igen og så vinker vi godnat til far imens han går ud af døren.

– “hej hej, vi ses i morgen. Good naaat far”.

Din vågelampe er tændt. Du siger – “græt!” (som betyder at du er tørstig/vil have noget at drikke), hvis ikke jeg selv spørger dig om du vil have noget at drikke.Så vil du gerne læse en bog og/eller synge. Nogle gange gør vi begge dele. Du elsker dine små Peter Pedal bøger og kan snart bøgerne udenad, så det er ligefør at det er dig der læser godnathistorie for mig. Du har også et lille reklamehæfte med børneundertøj. Den synes du også er spændende at kigge i, for der er både små børn og lidt større børn. Så snakker vi om, hvad for noget undertøj de har på og vi leger sådan en leg, at når du peger på en bestemt farve undertøj, så skal vi synge “se min kjole”. Men først skal du fortælle mig hvad farven på undertøjet hedder og bagefter skal du også lige se, om du kan finde den farve på dit værelse og SÅ synger vi om farven.

Når der er gået noget tid, siger jeg at NU er det allersidste sang eller historie, og så skal vi sige godnat. Du kravler selv op i sengen og lægger dig. Nogle gange sparker du dynen væk, når jeg lægger den henover dig og andre gange, når jeg bukker mig ned for at kramme dig, vil du ikke give slip, så du tager fat i mit hår og holder fast. Så må jeg kilde dig eller puste dig på maven eller på halsen, til der kommer små pruttelyde og du giver slip af grin.

Så siger jeg:- “sov godt Damie skat. Vi ses i morgen. Hej hej, I looove yooooou.”

“IIIIII looooove yoooooou” – siger jeg igen til dig, lige inden jeg går.

“Aiiii jååååå juuuuuuu” – siger du tilbage til mig.

Nogle gange vil du ikke have at jeg går og kan derfor godt blive lidt ked af det, så siger jeg: – “Jeg er liiiige herude, ikke? Nu går jeg ud og stiller mig på den anden side af døren og så siger jeg lige hej til dig, så du kan høre mig.”

“Heeeej skaaaaat…. Jeg er lige herude.. .”

“Haaarj.. Mooar..” – lyder det fra den anden side af døren.

– “Læg dig til at sove, ikke også skat?, så ses vi i morgen.”

(… Pause…)

“Mooooar?” – siger du så, med din lille forsigtige stemme.

“Jaaaaaa?” – svarer jeg, imens jeg smiler.

“Mooooar?” – siger du igen. Jeg svarer derefter: “Jaaaa, skat. Sov nu. Jeg er her stadig. Godnat.”

Enten ligger du dig til at sove, eller så kommer du ud til mig, hvilket du kan gøre 10 gange på en aften. Du løber tit selv tilbage på dit værelse, så snart du ser mig, hvorefter du hopper tilbage under dynen. Så går jeg med ind igen og kysser dig godnat endnu en gang. Til sidst stopper du med at komme ud og du er faldet i søvn.

❤️